FamiljeExpedition Vietnam med strandliv på Phu Quoc

Vi upplever södra Vietnam med flodbåt, till fots och på cykel längs Mekongflodens delta. Vi börjar resan i den vackra och intressanta staden Ho Chi Minh City, därefter utforskar vi Mekongflodens vackra omgivningar med fruktodlingar och flytande marknader. Vi bor hemma hos lokalbefolkningen längs flodbanken och får på så sätt minnesvärda nära möten med befolkningen. Vi smälter alla intryck och avslutar resan med strandliv på den mysiga ön Phu Quoc.

Vi åker flodbåt långsamt längs Mekongflodens delta och dess bifloder, vi får uppleva den vietnamesiska landsbygden med sina fruktodlingar och byar där barn nyfiket vinkar åt oss längs vägen. Väl framme i byn stannar vi hos en familj där vi gärna får delta i familjens matlagning och lära oss hur man gör landets berömda vårrullar med färska örter. I bybornas egna trädgårdar odlas mängder av olika kryddor som färsk basilika, koriander, mynta och vårlök. Här avnjuter middagen tillsammans med familjen när skymningen faller över byn.

Läs mer om resan

Naturliga möten med lokalbefolkning och Vietnams spännande matkultur
Under resan tar vår vietnamesiska färdledare med oss till en orörd del av södra Vietnam. Turister är ingen vanlig syn i de här områdena. Vi får uppleva nära möten med låglandets minoritetsbefolkning bland flytande marknader och susande risterrasser. Vi besöker flytande marknader och bor hemma hos familjerna i deltat. Många är nyfikna när vi till fots och med cykel i lugnt tempo åker genom byarna och det blir många naturliga och nära möten med bybefolkningen. Avsluta med sol och bad på någon av de vackraste öarna i Vietnam.

Du stöder lokalbefolkningens levnadsvillkor
Vi reser i liten grupp och använder lokala leverantörer. Vi bor på lokalt ägda hotell och hemma hos lokalbefolkningen som också lagar vår mat. Vårt sätt att bo och äta ger både familjerna och byarna inkomster som gynnar regionens utveckling.

Tema: VietnamFamiljeExpedition, engelsktalande naturguide

Medlemskap WWF

Medlemskap WWF

En resa med Äventyrsresor ska vara lärorik och något att se fram emot för hela familjen. Därför ingår ett VIP-medlemskap per familj WWFs barnklubb Panda Planet (barn 7-1 2 år) i alla FamiljeExpeditioner. För tonåringar (13-18 år) ingår medlemskap i WWF med tidningen WWF Eko med nyheter och reportage om djur, natur och miljö.

Större karta

Reseprogram

 • DagAktivitet
 • 1 Mot Vietnam
 • 2Ho Chi Minh
 • 3Stadsrundtur med Ho Chi Minhs höjdpunkter
 • 4Från stadsliv till flodliv längs Mekongflodens delta
 • 5Vinh Long
 • 6Båt och vandring i Ben Tre provinsen
 • 7Cykling bland risfälten
 • 8Mot Phu Quoc
 • 9-12Sol och bad
 • 13Vi lämnar Phu Quoc, åter till Ho Chi Minh
 • 14Åter hemma i Sverige
 • Dag 1

  Mot Vietnam

  Vi flyger mot Vietnam och Ho Chi Minh City på eftermiddagen. Mellanlanding i Istanbul.

 • Dag 2

  Ho Chi Minh

  Vi landar på kvällen och vår vietnamesiske guide väntar och tar oss till vårt hotell som ligger centralt beläget. Kvällen till eget förfogande att upptäcka denna vackra och intressanta stad. Välkomsmiddag intas på en lokal restaurang och vi får vårt första smakprov på det vietnamesiska köket. Hotell Ho Chi Minh. (Middag)

 • Dag 3

  Stadsrundtur med Ho Chi Minhs höjdpunkter

  Idag upptäcker vi Ho Chi Minh tillsammans med vår vietnamesiske guide.  Vi besöker de otroliga  Cu Chi tunnlarna i Cu Chi distriktet. Dessa tunnlar sträcker sig över 250 km mot den kambodjanska gränsen. Vi tar oss tillbaka till Ho Chi Minh och får en sightseeing av vår guide runt stadens museum och kvarter. Hotell Ho Chi Minh.(Frukost/Lunch)

 • Dag 4

  Från stadsliv till flodliv längs Mekongflodens delta

  Vi Lämnar Ho Chi Minh City och färdas genom vackra risodlingslandskap. Vi anländer till den lilla marknaden Cai Lay precis vid flodbanken där går vi ombord på flodbåten som tar oss fram på Mekongdeltat i Cai Be. Längs floden är det mycket aktivitet. Vi passerar flytande marknader, människor som sår, odlar och skördar sina risodlingar. Det är många byar med glada vinkande barn längs flodbanken. Detta är det bästa sättet att få uppleva det riktiga flodlivet i Vietnam. Vi kommer till en liten by som bebos av gästfria minoritetsfolk. Här bor vi över natten i deras enkla hus och avnjuter deras välsmakande kokkonst. Övernattning hos familj. (Helpension)

 • Dag 5

  Vinh Long

  Dagen gryr i den lilla byn och efter frukosten tar vi oss längs Tien River. Längs hela vägen slås vi av gästfriheten från lokalborna. Vi bor hos en ny familj i Vinh Long där vi även besöker en lokal marknad. (Helpension)

 • Dag 6

  Båt och vandring i Ben Tre provinsen

  Vi tar farväl av familjen och påbörjar resan till Ben Tre med båt. Vi tar en bambubåt på den fridfulla Ham Luongfloden och vandrar genom fruktgårdar och blomsterodlingar. Här finns det möjlighet att lära oss mer om trädgårdsodling och vi får återigen uppleva den otroliga gästvänligheten. Vi vandrar genom ett vidsträckt landskap med gigantiska Bonsaiträd och vackra risfält. Återigen hoppar vi på cyklarna och tar oss på små vägar genom lokala byar. I bybornas egna trädgårdar odlas mängder av olika kryddor som färsk basilika, koriander, myntor samt vårlök. Vi kan här lära oss familjens recept på vietnamesiska favoriträtter. Vi äter sedan resultatet under en middag med familjen. Natten spenderas hos familjen i deras "homestay".(Helpension)

 • Dag 7

  Cykling bland risfälten

  Vi äter frukost och sedan börjar vi dagen med en cykeltur genom byarna på landsbygden. Att cykla är ett av det charmigaste sättet att uppleva den vietnamesiska landsbygden på. Vi cyklar längs flodbanken på små stigar genom byar och får uppleva bylivet på nära håll. Många är nyfikna eftersom det är väldigt lite turister i detta området. Möjlighet att fiska ges och vill man så kan man likt de lokala bönderna ta ett bad i floden.

  Därefter åker vi tillbaka mot Ho Chi Minh City dit vi anländer sen eftermiddag. Vi säger farväl till vår vietnamesiska guide. Här har ni egen tid att gå på någon mysig restaurang och njuta av den fantastiska vietnamesiska kokkonsten igen. Övernattning på ett centralt beläget hotell. (Frukost/Lunch)

 • Dag 8

  Mot Phu Quoc

  Tidig frukost och därefter transfer till flygplatsen. Flyget går från Ho Chi Minh ut till Phu Quoc Island. Ankomst till ön under eftermiddagen och efter en kort transfer kommer vi fram till hotellet. (Frukost)

 • Dag 9-12

  Sol och bad

  Under de närmaste dagarna njuter vi av strandliv och upptäcker ön på egen hand. Genom någon av öns lokala aktivitesarrangörer finns möjlighet att vandra, cykla, fiska, snorkla och dyka. Vi bor på Famiana Resort. (Frukost)

 • Dag 13

  Vi lämnar Phu Quoc, åter till Ho Chi Minh

  Transfer till flygplatsen för vidare färd till Ho Chi Minh City, och vidare flyg hem på kvällen. (Frukost)

 • Dag 14

  Åter hemma i Sverige

  Ankomst till Stockholm vid lunch.

Boende

 • Majestic Saigon Hotel

  Majestic Saigon Hotel är ett 5-stjärnigt hotell med bästa möjliga läge i Ho Chi Minh City. Här bor ni bra i bekväma och rymliga rum, med alla faciliteter som önskas. Hotellet har en restaurang, bar och en pool.

  Kontaktuppgifter

  • Majestic Saigon Hotel
  • Saigon
  • Saigon, Vietnam

  Finns på hotellet

  - Restaurang
  - Bar
  - Spa
  - Gym
  - Pool
  - WiFi 

  Finns på rummet

  - TV
  - Safety box
  - Wi-Fi

 • Famiana Resort & Spa

  Famiana Resort & Spa är ett 4-stjärnigt hotell med mycket bra läge beläget vid en privat strand. Hotellet har ett stort poolområde. Restaurangen serverar asiatisk och västerländsk mat. Rummen i vår bungalow är rymliga och bekväma och av hög standard. Vi bor i bungalows i trädgården, omgivna av tropiska träd och exotiska blommor och med ett stenkast till stranden.

  Kontaktuppgifter

  • Famiana Resort & Spa
  • Phu Quoc
  • Phu Quoc Island, Vietnam

  Finns på hotellet

  - Restaurang
  - Bar
  - Spa
  - Gym
  - Pool 

  Finns på rummet

  - AC
  - TV
  - Safety box
  - Wi-Fi
  - Balkong
  - Mini-bar
  - Kaffekokare
  - Hårtork 

Resfakta

 • Reslängd

  14 dagar

 • Avreseort

  Stockholm. Göteborg och Köpenhamn på förfrågan.

 • Avresor/Datum

  21 dec - 3 jan, 26 dec - 8 jan 

 • Logi

  3 nätter på Majestic Saigon hotel och 3 nätter "homestays" hos familjer.
  5 nätter på Famiana Resort & Spa på ön Phu Quoc.

 • Klimat

  Du kan resa till Vietnam året om. I södra Vietnam och på Phu Quoc är vädret som bäst från december till april, med något ostadigt väder mellan maj- november.

 • Resans karaktär

  Vår uppskattade rundresa i södra Vietnam bjuder på många kulturmöten, en aktiv men bekväm resa genom ett leende land. Cykling med damcykel längs risfält under kortare sträckor, båtturer på Mekongflodens delta och korta vandringar ger dig möten med folk och bygden . Resan går i behagligt tempo och kräver inga förkunskaper eller extrem kondition, men god rörlighet och ett öppet sinne för ovana vardagssituationer är bra att ha.

   

  Ön Phu Quoc gränsar till Kambodja och är en relativt outforskad del av Vietnam. Hit kommer Vietnameserna själva för att njuta av fantastiska stränder, badliv, god mat, lugn och stillhet. Större delen av den fem mil långa ön är naturreservat och täckt med skog. Genom öns inland färdas vi på roströda grusvägar genom prunkande bergsmassiv. Längs kusten ligger små fiskebyar utspridda mellan bukter och sandstränder. En av de bästa stränderna att besöka är Bai Khiem som bjuder på kritvit sand och korallgrönt hav, inramat av djungel och berg. Phu Quoc är fortfarande väldigt lite påverkad av västerländsk kultur och en perfekt plats att avrunda en resa i Vietnam. Tillbringa lata dagar på närmast folktomma stränder, gör dagsutflykter till småöar och njut av havets läckerheter på en servering i solnedgången.

 • Reseberättelse

  Länk till reseberättelse ->

 • Klimatkompensera

  Vi klimatkompenserar för våra flygresor och rekommenderar dig att också göra det. Kostnaden är mellan 600 – 1000 kr per person och resa. Utöver att minska ditt klimatavtryck bidrar du samtidigt till projekt som är viktiga för lokalbefolkningen och miljön i särskilt utsatta länder. Läs mer här->

 • Visum

  Information om visum på ditt resmål får du genom att ringa till respektive lands ambassad/konsulat. Se vidare information i ditt första utskick från Äventyrsresor.

 • Vaccinationer

  Kontakta din husläkare eller en vaccinationscentral för rådgivning om rekommendationer för resevaccin. Se även www.vaccinationsguiden.se

 • Privat grupp möjlig

  Om ni är en familj eller grupp på minst fyra deltagare ordnar vi en privat skräddarsydd resa på valfritt datum.

 • Ring oss för frågor!

  Vi har besökt våra resmål. Om du har frågor om resan, kontakta oss.

  08-55 60 69 00

Resans höjdpunkter

 • Den vietnamesiska hemlagade maten & boendet hemma hos familj i Mekongdeltat
 • Vandring på stigarna mellan byar på landsbygden, via fruktodlingar & längs vattnet
 • Flodtur med båt på Vietnams största flod Tien River och i Mekongs deltat
 • Cyklingen på flodbanken i Ben Tre och genom byar med fina möten med lokalbefolkningen
 • Staden Ho Chi Minh och turen till de över 250 km långa Cu Chi tunnlarna som gömmer sig under staden
 • Sol o bad på ön Phu Qouc - Famiana Resort & Spa, här finns allt man önskar sig pool, massage, utflykter och god mat!

Priser

 • Pris från

  21 dec - 28 900 kr, 26 dec - 26 900 kr. Barnrabatt finns

 • Enkelrumstillägg

  Enkelrum möjligt, pris på förfrågan.

 • Barnpris från

  25 900 kr per barn 21 dec
  23 900 kr per barn 26 dec

  Priserna gäller för barn t.o.m 11 år i extrasäng som delar rum med 2 vuxna

 • I priset ingår

  - Flyg från Sverige till Vietnam t/r inkl. skatter
  - Flyg inrikes Ho Chi Minh-Phu Quoc t/r
  - Cykelturer på landsbygden
  - Båtturer i Mekongdeltat
  - Boende hemma hos vietnamesiska familjer och på charmiga hotell
  - Vietnamesisk engelsktalande natur/kulturguide
  - Transport av bagage under cykel- och båtturer
  - Inträdesavgifter på museer och dylikt
  - Helpension under rundturen
  - Boende på Famiana Resort & Spa inkl. frukost och transfers
  - Julmiddag och Nyårsmiddag på avgången 21 dec 

 • Ingår ej i priset

  Drycker, dricks

Resans höjdpunkter

 • Den vietnamesiska hemlagade maten & boendet hemma hos familj i Mekongdeltat
 • Vandring på stigarna mellan byar på landsbygden, via fruktodlingar & längs vattnet
 • Flodtur med båt på Vietnams största flod Tien River och i Mekongs deltat
 • Cyklingen på flodbanken i Ben Tre och genom byar med fina möten med lokalbefolkningen
 • Staden Ho Chi Minh och turen till de över 250 km långa Cu Chi tunnlarna som gömmer sig under staden
 • Sol o bad på ön Phu Qouc - Famiana Resort & Spa, här finns allt man önskar sig pool, massage, utflykter och god mat!

Inspiration

 • Artikel

  Äventyrsresors Anne tog med make, döttrar och svärfar på en aktiv rundresa i Vietnam med bland annat vandring och cykling. 

  Läs mer