Rundresa & Tigersafari i Maharadjans land

Djungeln genljuder av varningsläten, axishjortarna skäller och påfåglarna skriker. Tigern har gett sig ut på jakt. På denna rundresa färdas du med egen bil och chaufför, på valfritt datum. Tryggt och flexibelt.

Vi sitter i vår jeep och spanar, solen sjunker och spänningen stiger. Vår skarpögda guide pekar på spåren i sanden; här har den gått – och där framme står den. De stora gula ögonen glänser i kvällssolen, så glider tigern nästan omärkligt in i det höga gräset och är borta. Det är få djur som gör ett sådant intryck.

Läs mer om resan

På vår tolv dagars rundresa besöker vi några av Indiens viktigaste och mest djurrika nationalparker. Färden går genom många olika slags miljöer, från torr halvöken till »Djungelbokens värld« med gröna salskogar. Få länder kan visa upp ett så rikt djurliv med elefant, leopard, sambarhjort, vildsvin, läppbjörn, rhesusapa och krokodil. Tillsammans med våra erfarna naturguider gör vi utflykter i jeep, för att finna dem. Mellan utfärderna vilar vi upp oss på hotell och lodger, med bra läge i eller nära parkerna. Du färdas mellan parkerna och alla resmål i egen bil med a/c och privat engelsktalande chaufför/guide. Bekvämt, säkert och flexibelt och på fritt valt datum.

Dessutom tillbringar vi en dag i Keola Deos berömda fågelreservat, ansett som en av världens bästa platser för att se storkar, hägrar, tranor, örnar och mängder av vattenfåglar. Med lite tur kan vi även se schakal, nilgaiantilop, varanödla och pytonorm. Här tar vi oss fram bekvämt med »cykeltaxi« på små vägar genom vattenriket.

När vi är i »Gyllene Triangeln« besöker vi berömda sevärdheter som Taj Mahal, Fathepur Sikri och Amber Fort. På färden upplever vi också Indiens ovanligt färgstarka, myllrande och spännande kultur på nära håll, samt njuter av den goda maten.

Du bidrar till tigerns fortlevnad
Att besöka de stora tigerreservaten i Indien är bästa garantin för att djurlivet ska bestå i framtiden. Safarin ger inkomster till parkerna för underhåll samt bevakning mot tjuvjakt. Dessutom ger besöket arbetstillfällen åt lokalbefolkningen, vilket minskar risken för att parkerna ska exploateras för andra ändamål. Äventyrsresor är medlem och stöder TOFT (Tour Operators For Tigers) som på plats aktivt verkar för tigerns fortlevnad.

Tema: IndienSafari & naturesorengelsktalande naturguide

Större karta

Reseprogram

 • DagAktivitet
 • 1Mot Indien
 • 2Delhi – Jaipur
 • 3Jaipur - Sawai Madhophur
 • 4Ranthambore National Park
 • 5Sawai Madhophur – Bharatpur
 • 6Keola Deo Ghana (Bharatpur N P)
 • 7Bharatpur – Agra
 • 8Agra – Corbett NP
 • 9Corbett National Park
 • 10Corbett National Park
 • 11Corbett – Delhi
 • 12Hemkomst
 • Dag 1

  Mot Indien

  Flyg från Arlanda kring 12-tiden till Istanbul med Turkish Airlines (eller Helsingfors vid 17-tiden med Finnair mot tillägg). Byte av flyg och fortsättning mot Delhi över natten.

 • Dag 2

  Delhi – Jaipur

  Ankomst på tidig morgon till Delhi. Här möts ni av er förare och guide med bil. Därefter börjar färden med bil (ca 6 timmar) till Jaipur, huvudstaden i Rajasthan, eller den rosa staden som den också kallas. Vi besöker Amber Fort från 1500 talet som har en fantastisk blandning av Muslimsk och Hinduisk arkitektur. Fortet ligger på en höjd över den gamla staden Amer. Efter ankomsten till Jaipur så vandrar vi i staden och besöker Vidnarnas Palats, Astronomiska Observatoriet och kanske den färggranna marknaden som är en upplevelse i sig. Den första dagen är lång och det är skönt att få gå till vila på hotell Alsisar-, eller Mandawa Haveli.

 • Dag 3

  Jaipur - Sawai Madhophur

  Från Jaipur reser vi genom den rajasthanska landbygden till Sawai Madhophur (ca 5 timmar) där vi äter lunch och tar in på hotell. Eftermiddagen ägnas åt vår första spännande safari i Ranthambore National Park. Den ligger vackert inbäddad mellan två höga berg, Ran och Thanbhore, efter vilka parken har fått sitt namn. Parken anses som en av de bästa för att se tiger då vegetationen är gles. I parken finns dessutom leopard och gott om axis- och sambarhjortar. Övernattning på hotell Regency eller likvärdigt hotell.

 • Dag 4

  Ranthambore National Park

  Vi stiger upp i grynigen för att bege oss ut på en tidig morgonsafari i parken. Den bästa tiden för att se alla djur. Frukost på hotellet och därefter tid att ta igen sig vid poolkanten. Ännu en eftermiddagssafari och därefter övernattning på hotell Regency.

 • Dag 5

  Sawai Madhophur – Bharatpur

  Tidig morgon transfer till tågstationen för två timmars tågresa till Bharatpur. Om tåget är försenat eller inte går av annan anledning, tar vi vår följebil i stället. Vid lunchtid är vi framme och tar in på hotell strax utanför parken. Eftermiddagssafari i parken med ”cykeltaxi” för att se på alla fåglar och även en del djur som Nilgaiantilop, pytonorm eller schakal. Övernattning på The Birders Inn.

 • Dag 6

  Keola Deo Ghana (Bharatpur N P)

  I Bharatpur ligger Indiens främsta fågelreservat, Keoladeo Ghana, en nationalpark som står under Unescos beskydd. Parken var tidigare privat jaktmark för Maharadjan av Bharatpur. Vi färdas till fots och med cykelrickshaw på labyrinterna av dammvallar. Här har mer än 400 fågelarter observerats och vissa finns i stora mängder så även den måttligt intresserade kan fascineras. Det fina är att fåglarna ofta kan ses på nära håll och mängder av storkar samt hägrar häckar i buskar och träd runtom. Med litet hjälp kan man få syn på stora pytonormar eller kärrsköldpaddor som våra turbanprydda guider pekar ut. Det finns även gott om stora nilgaiantiloper samt gott om orädda schakaler. Under hösten och beroende på vattentillgång i dammarna finns möjlighet att göra tur med båt. Dock har stora delar av parken torkat ut under längre perioder de senaste åren, varför man planerar en pipeline för att säkra vattentillgången i framtiden. Då kan man även besöka staden någon av dagarna, eller göra utflykter till andra bra fågellokaler i närheten. Under sommaren 2008 kom lyckligtvis gott om regn. Övernattning på The Birders Inn.

 • Dag 7

  Bharatpur – Agra

  Besök vid det imponerande och vackra Taj Mahal, (stängt fredagar) allt för att uppleva de olika nyanserna i den vita marmorn när det skiftar färg under dygnet, från rosa till orange och till blåvitt. Det uppfördes av mogul-kejsaren Shah Jahan till minne av hans favorithustru och är ett mausoleum där båda ligger begravda. I Agra ser vi även på det Röda fortet. På vägen till Agra besöker vi Fathepur Sikri, kejsare Akbars stad som är en mycket väl bevarad spökstad. Den övergavs efter bara några år på grund av vattenbrist. Det är inte svårt att föreställa sig hur hovlivet måste ha varit under storhetstiden. Hotell Utkarsh Vilas eller likvärdigt alternativ.

 • Dag 8

  Agra – Corbett NP

  Efter frukost beger vi oss med bil mot Fort Unchagaon vid Ganges, färden tar omkring 3,5-4 timmar runt Delhi och genom den indiska landsbygden med en lång rad mindre samhällen. Vi tar en paus och äter medhavd lunch vid den heliga floden Ganges. Där vi kan se kultplatserna "Ghats" där man utför de religiösa ritualerna och tvättcermonierna. Efter uppehållet bär det av vidare upp till Corbettparken i 4 timmar. Här tar vi in och vilar på Infinity Resort nära parken, invid flod. Om det ej blir för sent kan man ta en promenad vid Kosifloden nära hotellet, här finns även pool.

 • Dag 9

  Corbett National Park

  Frukost på hotellet och därefter safari in i Corbettparken. Det är Indiens första nationalpark uppkallad efter Jim Corbett, den kände tigerjägaren och författaren. Han är mest känd för boken ”Människoätaren i Kumaon”. I reservatet finns bl.a. över 100 djurarter förutom tiger. Bland andra leopard, elefant, läppbjörn, kragbjörn, vildsvin, sambar- och axishjort, barking deer, getantilop, Nilagai och rhesusapa samt langur. I parken har även setts närmare 600 olika fågelarter. Vi anländer till vår resort Wild Crest för snabb lunch.  Vi tar oss in till centrala delen dör vi bor över i  Dhikala i hjärtat av nationalparken. Här övernattar vi på Forest Rest House,  boendet är enkelt men läget fantastiskt och ett av de få ställen man får övernatta inne i en nationalpark i Indien. Här finns dock rinnande vatten och elektricitet på rummen.

 • Dag 10

  Corbett National Park

  Vi ger oss ut på en tidig djungeltur in i parken med jeeparna för att leta efter storvilt. Här kan ibland ordnas en ridtur på elefantrygg (mot tillägg) för den som önskar. Detta går tyvärr inte att boka i förväg, då det råder brist på ridelefanter. Vi spenderar dagen i den spännande parken för att spana efter tiger och andra djur. Lunch tillbringas inne i Dhikala och på em bär det av ut på ytterligare en safaritur. Middag och övernattning på Dhikala igen. De som reser före 15 nov bor båda nätterna på Wild Crest resort straxt utanför parken, med vackert läge invid entrén.

 • Dag 11

  Corbett – Delhi

  Efter frukost tar vi farväl av vildmarken och färdas ut ur parken igen och tillbaka i en 6-8 timmar till det hektiska livet i Delhi. Vid ankomst checkar vi in på hotell och därefter kan man be föraren ta er med på en kort runda i staden. Här finns många sevärdheter och ett myllrande folkliv. Övernattning på hotell Chirag Regency eller Clarks Inn alternativt likvärdigt alternativ.

 • Dag 12

  Hemkomst

  Transfer till flygplatsen på sena natten eller tidig morgon. Flyg till Istanbul eller via Helsingfors på förmiddagen. Byte av flyg till Stockholm med ankomst på em. eller kvällen.

  Observera!
  Vid val av annat flygbolag blir det andra ankomst och avresetider, varvid t.ex. hotellnatten i Delhi kan flyttas till början på resan i stället.

Kombinationsresor

Bygg din egen resa

Här kan du bygga din egen resplan genom att dra och släppa tilläggsresor. Du kan normalt placera tilläggsresorna i början eller i slutet av din resa. När du är nöjd kan du begära en offert för att få exakt pris och platstillgång för perioden du vill resa.

Begär offert

Våra tilläggsresor

Din resa

 • Dag 1

  Mot Indien

 • Dag 2

  Delhi – Jaipur

 • Dag 3

  Jaipur - Sawai Madhophur

 • Dag 4

  Ranthambore National Park

 • Dag 5

  Sawai Madhophur – Bharatpur

 • Dag 6

  Keola Deo Ghana (Bharatpur N P)

 • Dag 7

  Bharatpur – Agra

 • Dag 8

  Agra – Corbett NP

 • Dag 9

  Corbett National Park

 • Dag 10

  Corbett National Park

 • Dag 11

  Corbett – Delhi

 • Dag 12

  Hemkomst

Visa pris för:
C:a pris för din resa: 0 (Lägre pris för barn erbjuds på vissa resor.)

Resfakta

 • Reslängd

  12 dagar

 • Avreseort

  Stockholm. Köpenhamn på förfrågan.

 • Avresor/Datum

  Alla dagar utom lördagar oktober- mars, då Taj Mahal inte är öppet på fredagar, dvs den 7:e dagen på resan.

 • Logi

  Del i dubbelrum på hotell och lodger av turistklass.

 • Extradygn

  Extranätter i Dehli vid ankomst eller avresa, pris på förfrågan

 • Resans karaktär

  Vi genomför våra resor i oktober–mars, då dagarna inte är så heta och nätterna är svala. Vi bor bekvämt och färdas med bil och tåg en kort bit. Några av dagarna har långa transporter. Det är alltid gott om djur och safarin anpassas efter årstiden.

  Boendet på Forest Rest House i Dhikala inne i Corbett NP är enkelt, men vackert beläget och stängt 1 okt -15 nov. Då bor vi på Wild Crest, strax utanför parken. Förändringar programmet kan förekomma av praktiska och logistiska skäl.

 • Flygtillägg högsäsong

  Under juli - aug. samt 16 dec -15 jan tillkommer ofta ett flygtillägg pga flygbolagets högsäsongspriser.

 • Klimatkompensera

  Vi klimatkompenserar för våra flygresor och rekommenderar dig att också göra det. Kostnaden är mellan 600 – 1000 kr per person och resa. Utöver att minska ditt klimatavtryck bidrar du samtidigt till projekt som är viktiga för lokalbefolkningen och miljön i särskilt utsatta länder. Läs mer här->

 • Visum

  Information om visum på ditt resmål får du genom att ringa till respektive lands ambassad/konsulat. Se vidare information i ditt första utskick från Äventyrsresor.

 • Vaccinationer

  Kontakta din husläkare eller en vaccinationscentral för rådgivning om rekommendationer för resevaccin. Se även www.vaccinationsguiden.se

 • Privat grupp möjlig

  Om ni är en familj eller grupp på minst fyra deltagare ordnar vi en privat skräddarsydd resa på valfritt datum.

 • Fråga John om resan

  Vi har besökt våra resmål. Om du har frågor om just denna resa kan du kontakta mig.

  08-55 60 69 03

Resans höjdpunkter

 • Safarin med möjlighet att se tiger, elefant, leopard, krokodil och många andra djur.
 • Corbett, Ranthambore och Keola Deo – vi besöker flera av de berömda parkerna.
 • Gyllene Triangeln« med Taj Mahal, Fathepur Sikri, Amber Fort och Jaipur.
 • Egen grupp med a/c bil, förare/guide. Res på valfritt datum, från två deltagare.
 • Indiens färgstarka kultur och folkliv

Priser

 • Pris från

  26 900 kr

 • Enkelrumstillägg

  7 000 kr

 • Barnpris från

  Barn 7-11 år: 12 400 kr. Max ett barn per dubbelrum. Gäller endast barn som delar rum med två vuxna.

 • I priset ingår

  - Flyg från Sverige - Delhi inkl skatter
  - Safari i nationalparkerna Corbett, Ranthambore och Keola Deo Ghana
  - Besök i »Gyllene Triangeln« med Taj Mahal, Fathepur Sikri, Amber Fort och Jaipur
  - Alla lokala transporter med eget a/c fordon och privat förare
  - Alla nationalparks- samt besökavgifter till parker och monument
  - Engelsktalande naturguider i parkerna
  - Helpension vid nationalparkerna, frukostpension i städer och längs färdvägen.
  - Egen privat grupp på valfritt datum

 • Ingår ej i priset

  Måltider i Delhi, Jaipur, Agra, fort Unchagaon. Här finns många olika alternativ man kan välja själv.

Resans höjdpunkter

 • Safarin med möjlighet att se tiger, elefant, leopard, krokodil och många andra djur.
 • Corbett, Ranthambore och Keola Deo – vi besöker flera av de berömda parkerna.
 • Gyllene Triangeln« med Taj Mahal, Fathepur Sikri, Amber Fort och Jaipur.
 • Egen grupp med a/c bil, förare/guide. Res på valfritt datum, från två deltagare.
 • Indiens färgstarka kultur och folkliv

Inspiration

 • Bra och unika boenden, otrolig vänlighet och hjälpsamhet överallt. Super god mat. Bra bil och chaufför. Allt gick att ordna oavsett förfrågan från oss. Allt fungerade perfekt.

  Hillevi & Mike Lindblom 

 • Bra mix av kultur, historia och natur. Passade alla i sällskapet, från den yngsta till den äldsta.  Vi hann uppleva och se förvånandsvärt mycket på kort tid.

  Annika Ahlberg Tidblad

 • Artikel från Äventyrsmagasinet

  Vilket var det bästa i Indien?
  Frågan svävar obesvarad i i tystnaden. resan var så mångfacetterad att det känns fel att välja ut en enda upplevelse ur en helhet.  

  Läs mer
 • Artikel från Äventyrsmagasinet

  Vi var inte alls förvarnade när guiden intensivt väser: 
  "TIGER - där kommer den!" och så pekar han med hela handen.  

  Läs mer