Galapagosresa med M/Y Beluga

Bekväm, avkopplande och spännande 8 dagars kryssning runt Galapagos öarna, platsen där Darwin fann nyckeln till sin teori om utvecklingsläran. Vi färdas med den lyxiga motor-yachten Beluga, ett av de bekvämaste fartygen på Galapagos. För att alla ska få en personlig resa med bästa möjliga upplevelser tar fartyget bara med 16 passagerare. Valfri avresedag, internationell grupp med engelsktalande, mycket kunniga naturguider.

Galapagosöarna ligger mitt på ekvatorn och det behagliga klimatet gör platsen till ett fantastiskt resmål året om. Tack vare ögruppens avlägsna och isolerade läge, finns här ett unikt djurliv som inte går att hitta på någon annan plats på jorden. Under vår 8-dagars naturkryssning med den förstklassiga och mycket bekväma båten M/Y Beluga gör vi den stora rundturen som även inkluderar de viktiga öarna lsabela och Fernandina längst väster ut i arkipelagen eller Genovesa längst norrut. Hit når få andra båtar, och under våra landstigningar är vi ofta helt ensamma med djuren här.

Läs mer om resan

Jättesköldpaddor, landleguaner, sjölejon, blåfotade sulor och tusentals havsleguaner blir till nya bekantskaper under landstigarna under vår Galapagosresa. Djuren här ser inte människan som en fiende, vilket gör dem helt orädda. Förutom öarnas överväldigande djur- och fågelliv öppnar sig ett rikt marint liv under vattenytan och varje dag finns gott om tid för snorkling. Att simma sida vid sida med havssköldpaddor, rockor eller ett lekande sjölejon hör ofta till höjdpunkterna på resan.

Charles Darwins utvecklingslära om arternas uppkomst
Galapagos har också en säregen natur och spännande historia. 1831 kom Charles Darwin till hit för att studera djurens anpassning till miljön på de olika öarna. Hans omfattande forskning på öarna ledde fram till den utvecklingslära om arterna ursprung som än i dag är en av vår tids viktigaste vetenskapliga upptäckter. På huvudön Santa Cruz besöker vi Charles Darwins forskningsstation där vi lär oss mer om naturvården och den forskning som bedrivs idag. Här får vi även se olika slags jättesköldpaddor, t.ex. den berömde Lonesomme George, och andra djur.

En mycket kvalificerad, lokal naturguide lär oss mer om djurlivet
En mycket kvalificerad, lokal naturguide följer med och visar oss allt under hela kryssningen. Det finns gott om tid för fotografering och frågor varje dag. Ombord, efter dagens spännande exkursioner väntar middagar med mycket färsk fisk och frukt, medan vi lyssnar på föredrag om Galapagos under tropiknattens stjärnhimmel. Eftersom vi färdas med båt blir det aldrig hett, och det finns även luftkonditionering ombord. För att alla ska få en personlig resa med bästa möjliga upplevelser tar fartyget bara med 16 passagerare i 8 bekväma dubbelhytter.

Tema: Galapagosresa,  engelsktalande naturguide

Hållbart på Galapagos

Hållbart på Galapagos

Genom ditt besök bidrar du till att stödja och bevara det unika djurlivet på Galapagos. Öarna hotas långsiktigt av industrifiske och markexploatering men är även akut hotade av introducerade och förvildade djurarter som konkurrerar ut den ursprungliga faunan och floran. Inträdesavgiften till nationalparken används för att bevara öarnas natur och till att driva Charles Darwin Research Centre där man arbetar med att bevara de mest sällsynta djuren. Det hittills mest framgångsrika projektet är uppfödning och återintroduktion av jättesköldpaddor och landleguaner. Här bedrivs även forskning och viktigt utbildning av lokalbefolkningen om öarnas känsliga natur.

Större karta

Reseprogram

 • DagAktivitet
 • 1Mot Quito , Ecuador
 • 2Fri dag för vila och promenader i Quito
 • 3Till Galapagos, Charles Darwin stationen(Fernandina rutten)
 • 4Floreana och Punta Cormorant
 • 5Isabela, Puerto Villamil & Sierra Negra
 • 6Isabela – Punta Moreno och Elisabeth Bay
 • 7Isabela – Urvina Bay och Tangus Cove
 • 8Fernandina & Isabela
 • 9Santiago – Puerto Egas – Bartolomé
 • 10Farväl till Galapagos eller stanna kvar
 • 11 Tillbaka till Sverige igen
 • Dag 1

  Mot Quito , Ecuador

  Avresa från Sverige på morgonen. Efter en mellanlandning fortsätter vi till Ecuadors huvudstad Quito. Vi kommer fram på eftermiddagen, och möts av en respresentat från vår samarbetspartner som tar oss till vårt hotell Plaza Sucre eller liknande. Kvällen fri. 

 • Dag 2

  Fri dag för vila och promenader i Quito

  Staden Quito är belägen på 2.800 meters höjd, omgiven av snöklädda vulkaner.  Idag har vi en fri dag att promenera och njuta av den latinamerikanska atmosfären. Vi har tid att på egen hand besöka den gamla, koloniala stadskärnan från 1500-talet.  Här är den mäktiga Franciscuskatedralen och torget Plaza de Independencia belägna och även många trevliga restauranger och caféer. Hotell Plaza Sucre eller liknande.

 • Dag 3

  Till Galapagos, Charles Darwin stationen(Fernandina rutten)

  OBS! Rutten nedan är Isabela/Fernandina, det finns även Tower/Genovesa. Bokar ni den sistnämnda får ni ett nytt program från oss!

  Transfer till flygplatsen vid halvåtta tiden på morgonen. Ett par timmar senare anländer vi till ön Baltra i Galapagos arkipelagen. Här träffar vi vår guide och embarkerar yachten M/Y Beluga.  Vi beger oss söderut ner till ön Santa Cruz sydsida och den lilla staden Puerto Ayora där vi besöker Charles Darwin stationen. Från Puerto Ayora  reser vi landvägen upp på öns högland där vi om vi har tur kan se flera av de jättelika Galapagossköldpaddorna gå och beta i sin naturliga miljö.

 • Dag 4

  Floreana och Punta Cormorant

  Nästa morgon landstiger vi på  ön Floreana, den avlägsna vulkanön med sin sällsamma mystik och nybyggarhistoria. Bland annat besöker vi Post Office Bay med den legendariska posttunnan, där valfångarna lämnade sina brev när de skulle ut på långa turer i Stilla Havet. Vi gör också strandhugg på Punta Cormorant och vandrar över till en havsstrand med spökkrabbor och havssköldpaddor. På vägen passerar vi en lagun där vi hoppas få möta vackra Galapagosflamingos.

 • Dag 5

  Isabela, Puerto Villamil & Sierra Negra

  Vi sätter kurs och färdas under natten mot den största av Galapagos öar, Isabela. Ön ligger långt västerut och få båtar tar sig ända hit. Ön består av sex vulkaner och ett par av dem är fortfarande aktiva. Vi ankrar vid den lilla hamnen Puerto Villamil, som är en av Galapagos äldsta bosättningar. Härifrån gör vi en promenad längs vulkanen Sierra Negras sluttningar. De som vill kan fortsätta ända upp till kraterkanten för en imponerande utsikt över kratern och ön. Under eftermiddagen finns tid för snorkling och avkoppling på soldäck.

 • Dag 6

  Isabela – Punta Moreno och Elisabeth Bay

  Under förmiddagen går vi iland vid Punta Moreno och gör en vandring över de stora lavafälten. Vid små gölar finns det flamingos, gulsångare och Galapagosfinkar.  Under eftermiddagen besöker vi Elizabeth Bay längre norrut på Isabelas västsida. Vi tar en tur med våra gummibåtar i en fantastisk labyrint av vattenkanaler, dammar och mangrove. Normalt finns här både sjölejon, mantor och havssköldpaddor och mängder med fåglar. 

 • Dag 7

  Isabela – Urvina Bay och Tangus Cove

  Vi stävar in i Bolivarkanalen och ankrar både vid Urvina Bay på Isabela och Punta Espinosa på Fernandina. Vid Urvina Bay möter vi gulbruna, taggiga landleguaner och stigar kantade av gula små gula blommor och opuntiakaktus. Vi avslutar vandringen med ett uppfriskande bad och snorkling efter klipporna. Vi fortsätter till den gamla sjörövargrottan Tagus Cove där vi gör en vandring upp på den närmaste vulkanen för att beskåda utsikten över Charles Darwin-lagunen, en märklig insjö som är mycket salt men troligen saknar förbindelse med havet.

 • Dag 8

  Fernandina & Isabela

  Vid Punta Espinosa promenerar vi över replavafält för att se de stora samlingarna av havsödlor, röda krabbor och eleganta sjölejon. Här finns oflygga skarvar, endemiska för Galapagos. Evolutionen har gett dem förkrympta vingar eftersom de inte behöver flyga utan bara dyka ned i havet för att få föda.  Under eftermiddagen landstiger vi vid Punta Vicente Roca på Isabela där vi gör en tur längst klipporna med våra zodiaker för att titta på grottan som är delvis nedsjunken i vattnet.

 • Dag 9

  Santiago – Puerto Egas – Bartolomé

  Den här dagen besöker vi ytterligare två intressanta öar. Den ena är den vackert formade Bartolomei. Här får vi också tillfälle till bad och snorkling med sjölejon och världens nordligaste pingviner. Det är en särskild art, Galapagospingvinen, som kan leva här vid ekvatorn tack vare Humboldtströmmen, som för med sig tillräckligt svalt vatten från Antarktis. Vi besöker också ön Puerto Egas med sina märkliga lavaklippformationer. Där vandrar vi runt stränderna och studerar det marina djurlivet i lagunerna, bland annat massiva pälssälar. Även här har vi chansen att bada och leka med sjölejon.

 • Dag 10

  Farväl till Galapagos eller stanna kvar

  Vi avslutar med en landstigning på ön North Seymore, den bästa ön för fågelskådning. Här finner vi bland annat blåfotad sula, fregattfågel och svalstjärtad mås.  Vi beger oss tillbaka till Baltras flygplats där vi tar farväl av vår guide och besättningen. Vi lämnar Galapagos och med oss har vi oförglömliga möten med denna rika skärgård. Vi mellanlandar i staden Guayaquil på Ecuadors fastland och fortsätter hemåt Sverige under eftermiddagen/kvällen.

 • Dag 11

  Tillbaka till Sverige igen

  Vi mellanlandar i Amsterdam och anländer i Sverige på eftermiddagen.

  Observera! Resrutten på Galapagos skiljer sig åt beroende på vilken vecka du reser. Ovan program är Isabela/Fernadina rutten. Kontakta oss om ni vill ni ha program för Tower/Genovesa rutten. 

  Utresa från Sverige sker normalt onsdagar, kryssningen på Galapagos startar  fredagar. 

Tilläggsresor

Bygg din egen resa

Här kan du bygga din egen resplan genom att dra och släppa tilläggsresor. Du kan normalt placera tilläggsresorna i början eller i slutet av din resa. När du är nöjd kan du begära en offert för att få exakt pris och platstillgång för perioden du vill resa.

Begär offert

Våra tilläggsresor

 • 5600 kr/person

  Tilläggsresa sol och bad på Galapagos

  Läs mer →
 • 15400 kr/person

  Tilläggsresa regnskogsäventyr i Amazonas

  Läs mer →
 • 23400 kr/person

  Tilläggsresa Machu Picchu i Peru

  Läs mer →
 • kr/person

  Tilläggsresa fågelskådning i molnregnskogen

  Läs mer →

Din resa

 • Dag 1

  Mot Quito , Ecuador

 • Dag 2

  Fri dag för vila och promenader i Quito

 • Dag 3

  Till Galapagos, Charles Darwin stationen(Fernandina rutten)

 • Dag 4

  Floreana och Punta Cormorant

 • Dag 5

  Isabela, Puerto Villamil & Sierra Negra

 • Dag 6

  Isabela – Punta Moreno och Elisabeth Bay

 • Dag 7

  Isabela – Urvina Bay och Tangus Cove

 • Dag 8

  Fernandina & Isabela

 • Dag 9

  Santiago – Puerto Egas – Bartolomé

 • Dag 10

  Farväl till Galapagos eller stanna kvar

 • Dag 11

  Tillbaka till Sverige igen

Visa pris för:
C:a pris för din resa: 0 (Lägre pris för barn erbjuds på vissa resor.)
 • 5600 kr/person

  Tilläggsresa sol och bad på Galapagos

  Läs mer →
 • 15400 kr/person

  Tilläggsresa regnskogsäventyr i Amazonas

  Läs mer →
 • 23400 kr/person

  Tilläggsresa Machu Picchu i Peru

  Läs mer →
 • kr/person

  Tilläggsresa fågelskådning i molnregnskogen

  Läs mer →

Båtbeskrivning

 • M/Y Beluga

  M/Y Beluga är en förstaklass motoryacht som trafikerar Galapagos året runt. Beluga har åtta hytter med egen dusch och wc. Under kryssningen bor du ombord. Båtens vackra salong och öppna däcksytor ger fina förutsättningar för att njuta av Galapagos djurliv och vackra natur under färderna mellan öarna. Båten har gott om stora trädäck, bland annat ett delvis skuggat soldäck. Personalen ombord består av kapten, kock, servitör, flerspråkig naturguide och fyra sjömän. Alla utrymmen i båten har luftkonditionering.

  Stabil transport till land

  Med hjälp av två stabila zodiakbåtar tar vi oss i land säkert och bekvämt. Sexton personer är högsta antal personer som tillåts vid varje enskild landstigning på Galapagos. Vi kan därför alltid gå iland tillsammas i sällskap med båtens naturguide. Vi får därför maximalt med tid till att njuta av de spännande djuren och vackra naturen.

  Snorklingsutrustning finns ombord

  Det finns möjlighet till snorkling nästan varje dag. Ombord finns utrustning att hyra till en kostnad av f.n 15 usd/vecka. Vid behov kan du även hyra våtdräkt.

  Vår egen kock tillagar maten

  Ombord på båtarna serveras en riklig frukost samt lunch och middag i salongen. Maten tillagas alltid av båtens egen kock. Mellan måltiderna finns kaffe och te till självservering i salongen. Mineralvatten och fruktjuice ingår till måltiderna. Önskar man ett glas vin, öl eller en drink, finns det att köpa i baren.

  Tekniska specifikationer

  Längd: 33 meter, Bredd: 7 meter, Huvudmotor: 2 st 650 h, Passagerarantal: 16, Byggår: 1968 (Tyskland), Ombyggt: 1994 (Florida)

Resfakta

 • Reslängd

  11 dagar

 • Avreseort

  Stockholm, Göteborg och Köpenhamn

 • Logi

  Del i bekväm dubbelhytt med privat dusch/wc ombord på M/Y Beluga, samt del i dubbelrum på hotell i Quito.

 • Extradygn

  Extranätter i Quito vid ankomst eller avresa, 500 kr per pers/dubbelrum, 650 kr enkelrum. Stadsrundtur i Quito 250 kr.

 • Klimat

  Galapagos ligger rakt under ekvatorn och har stabilt klimat året om. Varmt/hett i luften och vattnet dec- maj, då även risk för lätt nederbörd. Dock i så liten omfattning att det ej brukar ej påverka resan.

 • Deltagarantal

  Min 1, max 16.

 • Resans karaktär

  Resan ställer i princip inga fysiska krav på deltagarna. Landgång och zodiakbåtar gungar vid ombord- och urstigning, vilket du bör ha i åtanke vid exempelvis hantering av fotoutrustning. Landstigningarna sker ibland på steniga stränder och ibland måste man gå i vattnet en bit.  Hytterna ombord på M/Y Beluga är rymliga, alla med privat dusch och wc. Salong och soldäck. Luftkonditionering. Se även separat beskrivning av båten.

 • Små båtar-större upplevelser

  Äventyrsresor reser alltid med båtar som endast tar 16 passagerare samt som åker ut till de mest intressanta öarna långt ut i Galapagos arkipelag. Med små båtar kommer vi in i små vikar och hamnar dit de stora båtarna inte har tillstånd att lägga till.

 • Klimatkompensera

  Vi klimatkompenserar för våra flygresor och rekommenderar dig att också göra det. Kostnaden är mellan 600 – 1000 kr per person och resa. Utöver att minska ditt klimatavtryck bidrar du samtidigt till projekt som är viktiga för lokalbefolkningen och miljön i särskilt utsatta länder. Läs mer här->

 • Privat grupp möjlig

  Om ni är en familj eller grupp på minst fyra deltagare ordnar vi en privat skräddarsydd resa på valfritt datum.

 • Nationalparksavgift Galapagos

  Nationalparksavgift samt besökskort på Galapagos tillkommer, 110 USD per person.

 • Ring oss för frågor!

  Vi har besökt våra resmål. Om du har frågor om resan, kontakta oss.

  08-55 60 69 00

Resans höjdpunkter

 • Besöken på de mest avlägsna öarna Isabela och Fernandina, eller Genovesa längst norrut där vi ofta är helt ensamma i stränder och vikar.
 • Exkursionerna på öarna med mycket kunniga naturguide.
 • Den goda maten ombord på båten.
 • Det bekväma boendet och den personliga stämningen ombord på båten.
 • Möjlighet till snorkling nästan varje dag under kryssningen. Ingen tidigare erfarenhet av snorkling behövs.

Priser

 • Pris från

  61 900 kr

  Priset är säsongsberoende:

  2017
  61 900 kr (maj-15 juni samt sep-okt)
  65 800 kr övrig tid

  I samband med skollov tillkommer ofta
  ca 3 000 kr för dyrare flyg 

  Utresa från Sverige sker normalt onsdagar, kryssningen på Galapagos startar fredag.

 • Enkelrumstillägg

  Enkelrum i Quito, tillägg 900 kr. På båten delar du med en annan resenär.

 • Barnpris från

  Barn 7-11 år: 7 000 kr rabatt på grundpriset oavsett säsong.

 • I priset ingår

  - Flyg från Sverige t/r Ecuador inkl skatter
  - Inrikesflyg till Quito - Galapagosöarna
  - 8 dagars naturkryssning ombord på bekväm första-klass yacht
  - Smidiga transporter in till öarna med bekväm zodiak
  - Guidade exkursioner på Galapagosöarna
  - Möjlighet till snorkling varje dag, från strand eller båt
  - Helpension under kryssningen
  - Kaffe, te, mineralvatten och fruktjuice ombord
  - 2 övernattningar på mellanklass hotell i Quito med frukostpension
  - Samtliga transporter
  - Egen kock samt hjälpsam besättning
  - Engelsktalande, mycket kunnig naturguide på Galapagos

 • Ingår ej i priset

  Nationalparksavgift Galapagos 110 USD, dricks till guide och besättning, samt middag och lunch första dagen i Quito. Hyra av våtdräkt, snorkel och cyklop kostar 30 USD ombord.

Resans höjdpunkter

 • Besöken på de mest avlägsna öarna Isabela och Fernandina, eller Genovesa längst norrut där vi ofta är helt ensamma i stränder och vikar.
 • Exkursionerna på öarna med mycket kunniga naturguide.
 • Den goda maten ombord på båten.
 • Det bekväma boendet och den personliga stämningen ombord på båten.
 • Möjlighet till snorkling nästan varje dag under kryssningen. Ingen tidigare erfarenhet av snorkling behövs.

Inspiration

 • Artikel från Äventyrsmagasinet

  "Vi kom fram sent på eftermiddagen så solen höll på att gå ner, sjön låg helt spegelblank och det var bara vackert".

  Läs mer
 • Artikel från Äventyrsmagasinet

  Galapagos djurliv i all ära, men den båt du bor på är också en del av upplevelsen. 

  Läs mer
 • Inspiration från Äventyrsmagasinet

  "Djuren och fåglarna bryr sig i princip inte om människor, vilket gör att man kommer nära, mycket nära". 

  Läs mer
 • Angående den lokala färdledaren Darwin Alvarez, det hade varit svårt att ställa högre krav - han var mycket bra!

  Lena Krogstad

 • Den lokala färdledaren Juan Tapio var exeptionellt bra, kunnig och engagerad, bästa jag varit med om.

  GEROLD LANGE