Galapagos och molnregnskogens unika djurliv med Gigi Sahlstrand

Följ med på en spännande och lärorik kryssning i Galapagos unika övärld. Tillsammans med vår svenska färdledare Gigi Sahlstrand reser vi i liten grupp om totalt 16 personer. Detta är det antal gäster som ges plats på den vackra motorseglaren M/S Cachalote. Resan startar med några dagar i regnskogen, på Bellavista Cloud Forest Reserve, väster om Quito på Ecuadors högland. Vi bor i små bekväma bungalows mitt i molnregnskogen. Här ser vi bland annat färggranna kolibrier och många andra vackra fåglar på nära håll.

NY AVGÅNG 2 Mars 2018!

Det unika djurlivet och behagliga klimatet gör Galapagos till ett riktigt drömresmål för den djurintresserade. Ombord på vår vackra motorsegelyacht, Cachalote, njuter vi av naturen och det fantastiska djurlivet på bästa möjliga sätt. Om vinden tillåter sätter vi segel!

Genom promenader på kritvita korallstränder och upptäcktsfärder till orörda havsvikar kommer vi djuren mycket nära. Jättesköldpaddor, sjölejon, blåfotade sulor och tusentals havsleguaner blir till nya bekantskaper under landstigningarna. Det närgångna och spektakulära djurlivet, himlen, havet och de böljande havsbukterna ger fantastiska fotomotiv under kryssningen. Förutom öarnas överväldigande djur- och fågelliv öppnar sig ett rikt marint liv under vattenytan och varje dag finns gott om tid för snorkling. Att simma sida vid sida med en havssköldpadda, rocka eller ett lekande sjölejon hör ofta till höjdpunkterna på resan.

Läs mer om resan

Exkursioner i Molnregnskogen Bellavista
Vid soluppgången ger vi oss ut på stigar och småvägar med våra guider för att spana efter fåglar medan morgondimman lättar. Under dagen kan vi njuta av god mat och siesta på terrassen bland alla färggranna fåglar, innan vi ger oss ut på en vandring på stigarna som omger lodgen. Färgstarka blommor och medicinalväxter kantar stigen och om vi har tur kan vi även se grodor och ödlor. Men framför allt minns man alla orädda kolibrier som surrar runt som humlor i trädgården, ofta kommer de bara ett par meter ifrån en när de ska suga sockervatten ur en fågelmatare. Långnäbbade, kortnäbbade, en liten, liten med racketformade stjärtspröt och alla med glimrande färger. På kvällen kan man få se märkliga grodmunnar och hönsfåglar komma nära. Det finns även en spelplats i närheten för de intensivt röda så kallade Cock of the Rocks (Andinsk klippfågel).  

Du bidrar till att bevara Galapagos
Genom ditt besök på Galapagos bidrar du till att bevara djurlivet på dessa unika öar som annars hotas av industrifiske och markexploatering, samt av introducerade getter, svin och hundar. Inträdesavgiften till nationalparken går till att bevara öarnas natur från de introducerade djuren, och till att driva Charles Darwin Research Station. Där arbetar man med att rädda och bevara de mest sällsynta djuren. Det hittills mest framgångsrika projektet är uppfödningen och återintroduktionen av jättesköldpaddor och landleguaner, men här bedrivs även annan forskning och viktig utbildning av lokalbefolkningen.

 Tema: Galapagosresa, Gigi Sahlstrand, engelsktalande naturguide

Gigi Sahlstrand

Gigi Sahlstrand

Gigi Sahlstrand är färdledare med ett stort intresser för djur och natur. Hon är idag Sveriges enda kvinnliga professionella fågelguide och en erfaren färdledare som lett resor till flera av jordens alla hörn. Hon är prisbelönt för sina ornitologiska insatser och är även författare till en bok. Gigi syns ofta i media och är just nu mest aktuell som domare i vårens programserie om fåglar och natur.  

Större karta

Reseprogram

 • DagAktivitet
 • 1Avresa från Sverige till Quito
 • 2Avresa från Quito till Bellavistareservatet i Mindo
 • 3Fågelskådning i Mindo
 • 4Exkursioner i Molnregnskogen - Resa tillbaka till Quito
 • 5Stadsrundtur i Quito
 • 6Till Galapagos och Charles Darwin-stationen
 • 7Sombrero Chino och Rabida
 • 8Isabela, Puerto Villamil & Sierra negra
 • 9Isabela, Punta Moreno & Elizabeth Bay
 • 10Isabela, Urbina Bay & Tagus Cove
 • 11Fernandina, Punta Espinoza. Isabela, Punta Vicente Roca
 • 12Santiago, Puerto Egas, Bartolomé
 • 13North Seymour, Baltra airport
 • 14Hemkomst till Sverige
 • Dag 1

  Avresa från Sverige till Quito

  Avresa från Stockholm/Arlanda tidigt på morgonen med KLM till Ecuadors huvudstad Quito. Här träffar ni färdledaren vid utgångsgaten för flyget till Amsterdam. Byte av flyg i Amsterdam och ankomst i Quito på eftermiddagen. Vi blir upphämtade på flygplatsen för transfer till vårt hotell.  Gemensam välkomstmiddag. Hotell i Quito.

 • Dag 2

  Avresa från Quito till Bellavistareservatet i Mindo

  Tidig transfer från hotellet i Quito till Bellavista Cloudforest Reserve i Mindoområdet (ca 2,5 tim). På eftermiddagen exkursion med naturguide i reservatet där vi får lära oss mer om hur arterna har anpassats till denna fascinerande biotop. Inkvartering Bellavista Rainforest Reserve. 

 • Dag 3

  Fågelskådning i Mindo

  Vid soluppgången ger vi oss ut på stigar och småvägar med våra guider för att spana efter fåglar medan morgondimman lättar, vi återvänder till lodgen för frukost. Efter frukost beger vi oss till ett gömt vattenfall mitt inne i den djupa molnregnskogen. Färgstarka blommor och medicinalväxter kantar stigen och om vi har tur kan vi även se grodor och ödlor. Efter lunch är det siesta på terrassen bland alla färggranna fåglar och orädda kolibrier som surrar runt som humlor i trädgården. Hit kommer många tangaror, kolibrier, duvor och även tukaner för att äta vid matningarna, så man ser dem ofta mycket nära. På eftermiddagen gör vi ytterligare en exkursion med naturguide innan middagen serveras på lodgen . Bellavista Rainforest Reserve. 

 • Dag 4

  Exkursioner i Molnregnskogen - Resa tillbaka till Quito

  Tidig morgon med fågelskådning i regnskogen. Efter frukosten kan man själv välja mellan ett flertal olika exkursioner med eller utan guide eller bara njuta av omgivningarna runt lodgen. Vid tretiden beger vi oss ut tillbaka till hotellet i Quito.

 • Dag 5

  Stadsrundtur i Quito

  Efter frukost beger vi oss ut på stadsrundtur i den ecuadorianska huvudstaden. Vi börjar i den gamla koloniala stadskärnan från 1500-talet som skyddas av UNESCO, där den mäktiga Franciscuskatedralen och Plaza de Independencia är belägna. Från några av de bästa utsiktsplatserna i staden kan vi också njuta av den 4794 meter höga vulkanen Pichincha. Hotell Quito.

 • Dag 6

  Till Galapagos och Charles Darwin-stationen

  Transfer till flygplatsen vid halvåttatiden på morgonen. Ett par timmar senare anländer vi till ön Baltra i Galapagosarkipelagen. Med buss tar vi oss till Itabaca kanalen och färjan över till ön Santa Cruz. Vi landstiger på öns norra sida och reser med buss till sydsidan och den lilla staden Puerto Ayora. Här besöker vi Charles Darwin-stationen och dess museum för att studera de intressanta avelsprojekten för drushuvudödlor och jättesköldpaddor. Lyckade projekt som gett ett enastående resultat. På eftermiddagen bordar vi sedan motorkryssaren M/S Cachalote, vårt hem den kommande veckan. 

 • Här fanns Lonesome George, en hundrafemtioårig jättesköldpadda som var den siste av sin art innan han nyligen avled. På vägen får vi se det bördiga jordbrukslandskapet med bananodlingar och betande kreatur. Vi stannar också till en stund på öns högt belägna kullar för att se den märkliga skogen, möta vilda jättesköldpaddor (som här på bilden), Galapagosfinkar och rubinröda flugsnappare i sin naturliga miljö.

 • Dag 7

  Sombrero Chino och Rabida

  Efter frukost gör vi en kort landstigning på den lilla ön Sombrero Chino, som har en form som påminner om en kinesisk hatt. Under landstigningen kan vi se mängder av vackra korallröda krabbor som kontrasterar mot de svarta lavahällarna, Galapagosvråk, och stränder med lata sjölejon. Vi styr sedan vidare över delfinrika vatten mot ön Rabida. Här finns ett av arkipelagens bästa snorklingsvatten med tropiska fiskar i alla regnbågens färger. Med lite tur får vi även se hur en pingvin ser ut under vatten. Uppe på stranden brukar majestätiskt rosafärgade flamingos hålla till.

 • Dag 8

  Isabela, Puerto Villamil & Sierra negra

  Vi sätter kurs och färdas under natten mot den största av Galapagos öar, Isabela. Ön ligger långt västerut och få båtar tar sig ända hit. Ön består av sex vulkaner och ett par av dem är fortfarande aktiva. Vi ankrar vid den lilla hamnen Puerto Villamil, som är en av Galapagos äldsta bosättningar. Härifrån gör vi en promenad längs vulkanen Sierra Negras sluttningar. De som vill kan fortsätta ända upp till kraterkanten för en imponerande utsikt över kratern och ön. Under eftermiddagen finns tid för snorkling och avkoppling på soldäck. 

 • Dag 9

  Isabela, Punta Moreno & Elizabeth Bay

  Under förmiddagen går vi iland vid Punta Moreno och gör en vandring över de stora lavafälten. Vid små gölar finns det flamingos, gulsångare och galapagosfinkar. Under eftermiddagen besöker vi Elizabeth Bay på västsidan. Vi tar en tur med våra gummibåtar i en fantastisk labyrint av vattenkanaler, dammar och mangrove. Normalt finns här både sjölejon, mantor och havssköldpaddor och mängder med fåglar.

 • Dag 10

  Isabela, Urbina Bay & Tagus Cove

  Vi stävar in i Bolivarkanalen och ankrar både vid Urbina Bay på Isabela och Punta Espinosa på Fernandina. Vid Urbina Bay möter vi gulbruna, taggiga landleguaner och stigar kantade av gula små blommor och opuntiakaktus. Vandringen avslutas med ett uppfriskande bad och snorkling efter klipporna. Sedan fortsätter vi till den gamla sjörövargrottan Tagus Cove där vi vandrar upp på den närmaste vulkanen för att beskåda utsikten över Charles Darwin-lagunen, en märklig insjö som är mycket salt men troligen saknar förbindelse med havet.

 • Dag 11

  Fernandina, Punta Espinoza. Isabela, Punta Vicente Roca

  Vid Punta Espinosa promenerar vi över replavafält för att se de stora samlingarna av havsödlor, lättfotade Sally krabbor och eleganta sjölejon. På Fernandina finns Galapagosskarv (Flightless Cormorant), endemisk för Galapagos. Evolutionen har gett dem förkrympta vingar eftersom de inte behöver flyga utan bara dyka ned i havet för att få föda. Under eftermiddagen landstiger vi vid Punta Vicente Roca på Isabela där vi gör en tur utmed klipporna för att titta på grottan som är delvis nedsjunken i vattnet.

 • Dag 12

  Santiago, Puerto Egas, Bartolomé

  Den här dagen besöker vi ytterligare två intressanta öar. Den ena är den vackert formade Bartolomé. Här får vi också tillfälle till bad och snorkling med sjölejon och världens nordligaste pingviner. Det är en särskild art, Galapagospingvinen, som kan leva här vid ekvatorn tack vare Humboldtströmmen, som för med sig tillräckligt svalt vatten från Antarktis. Vi besöker också ön Puerto Egas med sina märkliga lavaklippformationer. Där vandrar vi runt stränderna och studerar det marina djurlivet i lagunerna, bland annat björnlika pälssälar. Även här har vi chansen att bada och simma med sjölejon.

 • Dag 13

  North Seymour, Baltra airport

  Vi avslutar med en landstigning på ön North Seymore, den bästa ön för fågelskådning. Här finner vi bland annat blåfotad sula, fregattfågel och svalstjärtad mås. Vi beger oss tillbaka till Baltras flygplats där vi tar farväl av vår guide och besättningen. Vi lämnar Galapagos vid lunchtid och med oss har vi oförglömliga möten med denna rika skärgård. Vi mellanlandar i staden Guayaquil på Ecuadors fastland och fortsätter hemåt under kvällen.

 • Dag 14

  Hemkomst till Sverige

  Med anledning av tidsskillnaden kommer vi tillbaka till Sverige igen på kvällen dag 14.

Båt- & boendebeskrivning

 • Vårt vackra segelfartyg M/S Cachalote

  M/S Cachalote är en charmig och väl underhållen motorseglare. Från soldäcken i trä kan vi njuta av en avkopplande kryssning och den vackra naturen. Om vinden friskar i sätter vi segel! Men oftast går hon för motor, då det inte blåser så mycket på Galapagos. I likhet med många andra segelbåtar har hytterna våningssängar. Alla hytter har egen dusch och wc. Personalen ombord består av kapten, kock, servitör, flerspråkig naturguide och fyra sjömän. Alla utrymmen i båten har luftkonditionering.

  Stabil transport till land

  Med hjälp av två stabila zodiakbåtar tar vi oss i land säkert och bekvämt. Sexton personer är högsta antal personer som tillåts vid varje enskild landstigning på Galapagos. Vi kan därför alltid gå iland tillsammas i sällskap med båtens naturguide. Vi får därför maximalt med tid till att njuta av de spännande djuren och vackra naturen.

  Snorklingsutrustning finns ombord

  Det finns möjlighet till snorkling nästan varje dag. Ombord finns utrustning att hyra till en kostnad av f.n 15 usd/vecka. Vid behov kan du även hyra våtdräkt.

  Vår egen kock tillagar maten

  Ombord på båtarna serveras en riklig frukost samt lunch och middag i salongen. Maten tillagas alltid av båtens egen kock. Mellan måltiderna finns kaffe och te till självservering i salongen. Mineralvatten och fruktjuice ingår till måltiderna. Önskar man ett glas vin, öl eller en drink, finns det att köpa i baren.

  Tekniska specifikationer

  Längd: 29,3 meter, Bredd: 5,6 meter, Huvudmotor: 280 hk, Passagerarantal: 16, Motorseglare/skonare, Helrenoverad: 2002

 • Bellavista Cloud Forest Lodge

  Bellavista Cloud Forest Lodge är belägen i ett privat naturreservat i molnregnskogen söder om Quito. Hotellet ligger mitt i regnskogen.

  För att se fler bilder, klicka på VISA BILDSPEL.

  Kontaktuppgifter

  • Bellavista Cloud Forest Lodge
  • Bellavista Reserve
  • Mindo, Ecuador

Resfakta

 • Reslängd

  14 dagar

 • Avreseort

  Stockholm. Göteborg och Köpenhamn mot tillägg

 • Avresor/Datum

  2 mars- 15 mars 2018 - NY AVGÅNG!
  27 oktober - 9 november 2017 - endast 1 plats kvar


 • Logi

  De 8 hytterna ombord på Cachalote har privat dusch/wc samt våningsängar. Båten har luftkonditionering, salong och soldäck. I Bellavista Cloud Forest Reserve bor vi i små bekväma bungalows mitt i molnregnskogen.

 • Klimat

  Vi reser till Galapagos och Bellavista då klimatet är behagligt och djurlivet är aktivt på Galapagos och i molnregnskogen.

 • Deltagarantal

  Max 15

 • Resans karaktär

  Resan ställer i princip inga fysiska krav på deltagarna. Landgång och zodiakbåtar gungar vid ombord- och urstigning, vilket du bör ha i åtanke vid exempelvis hantering av fotoutrustning. Men besättningen sträcker alltid ut en hjälpande hand innan man får gå av. Landstigningarna sker ibland vid klippor eller på sandstränder där man får stiga av och gå i  vattnet ett par meter.  
  Bellavista - Naturen här står i stark kontrast både till Quitos torra högland och Galapagos arkipelag och det fuktiga klimatet ger förutsättningar för en helt unik biotop. Här finns över 300 fågelarter.

 • Små båtar - större upplevelse

  Äventyrsresor reser alltid med båtar som endast tar 16 passagerare samt som åker ut till de mest intressanta öarna långt ut i Galapagos arkipelag. Med små båtar kommer vi in i små vikar och hamnar dit de stora båtarna inte har tillstånd att lägga till. Dessutom finns det restriktioner på vissa av de platser vi besöker att bara 16 deltagare får landstiga samtidigt, så du slipper stanna ombord för att invänta att andra deltagare kommer tillbaka ombord.

 • Klimatkompensera

  Vi klimatkompenserar för våra flygresor och rekommenderar dig att också göra det. Kostnaden är mellan 600 – 1000 kr per person och resa. Utöver att minska ditt klimatavtryck bidrar du samtidigt till projekt som är viktiga för lokalbefolkningen och miljön i särskilt utsatta länder. Läs mer här->

 • Din resa bidrar till positiv påverkan

  Hållbart resande på ditt resmål ->

 • Små båtar ger större upplevelser och mindre miljöpåverkan

  Äventyrsresor reser alltid med båtar som endast tar 16 passagerare. Med små båtar kommer vi in i små vikar och hamnar dit de stora båtarna inte har tillstånd att lägga till.

 • Ring oss för frågor!

  Vi har besökt våra resmål. Om du har frågor om resan, kontakta oss.

  08-55 60 69 00

Resans höjdpunkter

 • Åtta dagars kryssning ombord på den fantastiska motorseglaren M/S Cachalote
 • Närkontakten med djuren på Galapagos. Både på land och när vi snorklar med sjölejon och sköldpaddor.
 • Exkursionerna i molnregnskogen Bellavista, med bland annat över 300 fågelarter.
 • Mycket kunniga engelsktalande guider både på Galapagos och i Molnregnskogen
 • God mat och avkoppling ombord på båten
 • Vår svenske färdledare Gigi Sahlstrand, biolog och fågelskådare med ett stort intresse för djur och natur.

Priser

 • Pris från

  64 900 kr  

 • Enkelrumstillägg

  1 900 kr för enkelrum i Quito, enkelrum på förfrågan i Bellavista. På båten delar du med en annan resenär.

 • I priset ingår

  - Flyg från Sverige t/r Ecuador med KLM, inkl skatter
  - Inrikesflyg till Quito - Galapagosöarna - Guayaquil
  - 8 dagars naturkryssning med segelkryssaren M/S Cachalote med helpension
  - Smidiga transporter in till öarna med bekväm zodiak.
  - Guidade exkursioner på Galapagosöarna med engelsktalande naturguider
  - Möjlighet till snorkling varje dag under kryssningen
  - Egen kock samt hjälpsam besättning
  - 3 dagar i Molnregnskogen Bellavista med helpension
  - Övernattningar i Quito inkl. frukost,välkomst middag samt stadsrundtur
  - Kaffe, te, mineralvatten och fruktjuice ombord på båten
  - Samtliga transporter
  - Engelsktalande, mycket kunnig naturguide på Galapagos och i Bellavista
  - Svensk färdledare, biologen Gigi Sahlstrand

 • Ingår ej i priset

  Nationalparksavgift Galapagos 100 USD, dricks till guide och besättning på Galapagos samt lokalguide i Bellavista. Det går bra att hyra våtdräkt, snorkel och cyklop ombord, det kostar 30 USD för hela kryssningen. 

Resans höjdpunkter

 • Åtta dagars kryssning ombord på den fantastiska motorseglaren M/S Cachalote
 • Närkontakten med djuren på Galapagos. Både på land och när vi snorklar med sjölejon och sköldpaddor.
 • Exkursionerna i molnregnskogen Bellavista, med bland annat över 300 fågelarter.
 • Mycket kunniga engelsktalande guider både på Galapagos och i Molnregnskogen
 • God mat och avkoppling ombord på båten
 • Vår svenske färdledare Gigi Sahlstrand, biolog och fågelskådare med ett stort intresse för djur och natur.

Inspiration

 • Äventyrsresors film om Galapagos

 • Artikel från Äventyrsmagasinet

  "Mitt ute i Stilla havet ligger de vulkaniska Galápagosöarna. Under båtresor mellan öarna har man sällskap med glada delfingäng, på stranden vimlar det av maffiga sjölejon, och många av fåglarna på öarna är så orädda att de kommer ner på frukostbordet och tar för sig av smulorna".

  Läs mer
 • Färdledaren Anders Elmfors var entusiastisk och positiv i alla lägen. Och detta var ju en kombinationsresa med Amazonas och Galapagos. Guiden i Amazonas hette Celso och på Galapagos Darwin. Båda alldeles utmärkta guider. 

  Anonym Resenär