Galapagos - De förtrollade öarna

Följ med på vår naturkryssning som tar dig till några av de mest spännande öarna långt in i Galapagosarkipelagens mest orörda havsvikar, där vi har sällskap endast av djuren. Även under denna kortare kryssning, besöker vi några av de mest spännande öarna.

Detta är resan för dig som vill göra en kortare kryssning dvs. 6 dagar istället för våra ordinarie 8 dagars kryssningar runt Galapagosöarna men ändå uppleva höjdpunkterna. Kryssningen kombineras med fördel med Peru och Machu Picchu, regnskogsupplevelser i Amazonas, fågelskådning i Molnregnskogen Bellavista eller extra dagar med sol & bad på egen hand på Galapagos.

Läs mer om resan

Drömresmål för den djurintresserade
Galapagosöarna är en värld för sig. Det behagliga klimatet gör platsen till ett fantastiskt resmål året om. Här lever otaliga endemiska djurarter och det finns nog ingen annan plats i världen där man kommer så nära vilda djur i frihet som här. Det fredliga och närgångna djurlivet erbjuder fantastiska fotomotiv, och för dig som gillar att fotografera är Galapagos en drömdestination!

Intensiv kryssning genom Galapagos övärld
Vår sexdagars kryssning tar dig på en kryssning långt in i Galapagosarkipelagens mest orörda havsvikar, där vi har sällskap endast av djuren. Även under denna kortare kryssning, besöker vi några av de mest spännande öarna.  Hit når få andra båtar, och här snorklar vi vid korallstränder och vandrar över lavafält där klarröda krabbor, havsleguaner och lata sjölejon är de enda vi möter.Djuren här ser inte människan som en fiende, vilket gör dem helt orädda. Förutom öarnas överväldigande djur- och fågelliv öppnar sig ett rikt marint liv under vattenytan. Varje dag finns gott om tid för snorkling. Att simma sida vid sida med havssköldpaddor, rockor eller ett lekande sjölejon hör ofta till höjdpunkterna på resan. En mycket kvalificerad, lokal naturguide följer med och visar oss allt under hela kryssningen. Guiderna är ofta födda på Galapagos, och har gedigna kunskaper både om öarnas biologi och historia.

Kombinera din resa med Amazonas eller Machu Picchu
Kryssningen kombineras med fördel med våra tilläggsarrangemang till tex. Amazonas, Machu Picchu, eller extra dagar på Galapagos. Läs med under fliken tilläggsresor

Reseprogram

 • DagAktivitet
 • 1Till Ecuadors huvudstad Quito
 • 2Flyg ut till Galapagos och San Christobal
 • 3Espanola och de väldiga Albatrosserna
 • 4Floreana och Post office Bay
 • 5Santa Cruz och Sullivan bay
 • 6Genovesa och de rödfotade sulorna
 • 7Tortuga Bay - Baltra - Guayaquil
 • 8Tillbaka till Sverige igen
 • Dag 1

  Till Ecuadors huvudstad Quito

  Avresa från Sverige på morgonen. Efter en mellanlandning fortsätter vi till Ecuadors huvudstad Quito. Vi kommer fram på eftermiddagen, och möts av en representant från vår samarbetspartner som tar oss till vårt trevliga hotell. Kvällen fri. (Måltider på flyget ingår).

 • Dag 2

  Flyg ut till Galapagos och San Christobal

  Transfer till flygplatsen vid halvåtta tiden på morgonen. Inrikesflyg från Quito till Puerto Baquerizo Moreno airport på San Cristobal, östra Galapagos. Under eftermiddagen vandrar vi upp till färskvattenslagunen El Junco där vi besöker La Galapaguera sköldpaddsstation. Här ger man de jättelika Galapagossköldpaddorna en skyddad uppväxt och återanpassar dem till livet i frihet.

 • Dag 3

  Espanola och de väldiga Albatrosserna

  Vi ankrar vid ön Española eller Hood, där vi tar oss i land med våra gummibåtar, "pangas". På Española möts vi av de röda jätteleguanerna. De ligger och lapar sol på klippblocken och tar en simtur när det blir för varmt. Där finns också stora kolonier av de romantiska albatrosserna, som sägs hålla ihop med en partner hela livet, de häckar här från maj-december. Sedan promenerar vi över till Gardner Bay och Punta Suarez. Här möter vi blåfotade sulor och masksulor, svalstjärtmåsar, tropikfåglar, lavamåsar och Galapagosvråkar. Överallt ser vi sjölejon och havsleguner – de senare har en ovanligt vacker röd färg just här på Espanola. På eftermiddagen avslutar vi besöket med bad och snorkling vid vita sandstränder, bland sjölejon och tama härmtrastar, mockingbirds.

 • Dag 4

  Floreana och Post office Bay

  Nästa morgon landstiger vi på vulkanön Floreana, en ö med mystik och nybyggarhistoria. Bland annat besöker vi Post Office Bay med den legendariska posttunnan där valfångarna lämnade sina brev när de skulle ut på långa turer i Stilla Havet. Vi gör också strandhugg på Punta Cormorant och vandrar över till en havsstrand med spökkrabbor och havssköldpaddor. På vägen passerar vi en lagun där vi hoppas få möta vackra Galapagosflamingos.

 • Dag 5

  Santa Cruz och Sullivan bay

  På förmiddagen landstiger vi på ön Santa Cruz västra sida.  Trots att Santa Cruz är den mest befolkade av Galapagosöarna, lever här ett stort bestånd av landleguaner. Vi promenerar längs stigen upp för Dragon Hill. De orangefärgade leguanerna med taggiga ryggar för onekligen tankarna till små drakar! Under eftermiddagen fortsätter vi till Sullivan Bay på ön Santiago, där vi vandrar över säregna lavafält. Vi får också tillfälle till bad och snorkling med sjölejon och världens nordligaste pingviner. Galapagospingvinen kan leva här vid ekvatorn tack vare Humboldtströmmen som för med sig svalt vatten från Antarktis.

 • Dag 6

  Genovesa och de rödfotade sulorna

  Under natten går vi mot nordöst och korsar ekvatorn. Efter en lång natts färd når vi Genovesa – resans nordligast ö. Ön skiljer sig från övriga genom sin låga höjd. Öns största havsbukt Darwin Bay, är i själva verket en kollapsad vulkankrater. På Genovesa finns många av de fåglar Galapagos är mest känt för; röda och blåfotade sulor, fregattfåglar och stormfåglar. Utanför ön ser man ofta hammarhaj, vitspetsad revhaj, stingrockor och stim med flasknosdelfiner. 

 • Dag 7

  Tortuga Bay - Baltra - Guayaquil

  Vi utforskar mangroveträsket vid sköldpaddsviken innan vi beger oss tillbaka till Baltra där vi tar farväl av vår besättning. Transfer till flygplatsen och därefter flyg till Guyaquil. Med oss har vi oförglömliga möten med denna rika skärgård. Vi mellanlandar i staden Guayaquil på Ecuadors fastland och fortsätter hemåt mot Europa med KLM . Flyg över natten.

 • Dag 8

  Tillbaka till Sverige igen

  Vi mellanlandar i Amsterdam och anländer i Sverige på eftermiddagen. (Måltider på flyget ingår)

Tilläggsresor

Bygg din egen resa

Här kan du bygga din egen resplan genom att dra och släppa tilläggsresor. Du kan normalt placera tilläggsresorna i början eller i slutet av din resa. När du är nöjd kan du begära en offert för att få exakt pris och platstillgång för perioden du vill resa.

Begär offert

Våra tilläggsresor

 • 23400 kr/person

  Tilläggsresa Machu Picchu i Peru

  Läs mer →
 • kr/person

  Tilläggsresa fågelskådning i molnregnskogen

  Läs mer →
 • 15400 kr/person

  Tilläggsresa regnskogsäventyr i Amazonas

  Läs mer →
 • 5600 kr/person

  Tilläggsresa sol och bad på Galapagos

  Läs mer →

Din resa

 • Dag 1

  Till Ecuadors huvudstad Quito

 • Dag 2

  Flyg ut till Galapagos och San Christobal

 • Dag 3

  Espanola och de väldiga Albatrosserna

 • Dag 4

  Floreana och Post office Bay

 • Dag 5

  Santa Cruz och Sullivan bay

 • Dag 6

  Genovesa och de rödfotade sulorna

 • Dag 7

  Tortuga Bay - Baltra - Guayaquil

 • Dag 8

  Tillbaka till Sverige igen

Visa pris för:
C:a pris för din resa: 0 (Lägre pris för barn erbjuds på vissa resor.)
 • 23400 kr/person

  Tilläggsresa Machu Picchu i Peru

  Läs mer →
 • kr/person

  Tilläggsresa fågelskådning i molnregnskogen

  Läs mer →
 • 15400 kr/person

  Tilläggsresa regnskogsäventyr i Amazonas

  Läs mer →
 • 5600 kr/person

  Tilläggsresa sol och bad på Galapagos

  Läs mer →

Båtbeskrivning

 • Vårt vackra segelfartyg M/S Cachalote

  M/S Cachalote är en charmig och väl underhållen motorseglare. Från soldäcken i trä kan vi njuta av en avkopplande kryssning och den vackra naturen. Om vinden friskar i sätter vi segel! Men oftast går hon för motor, då det inte blåser så mycket på Galapagos. I likhet med många andra segelbåtar har hytterna våningssängar. Alla hytter har egen dusch och wc. Personalen ombord består av kapten, kock, servitör, flerspråkig naturguide och fyra sjömän. Alla utrymmen i båten har luftkonditionering.

  Stabil transport till land

  Med hjälp av två stabila zodiakbåtar tar vi oss i land säkert och bekvämt. Sexton personer är högsta antal personer som tillåts vid varje enskild landstigning på Galapagos. Vi kan därför alltid gå iland tillsammas i sällskap med båtens naturguide. Vi får därför maximalt med tid till att njuta av de spännande djuren och vackra naturen.

  Snorklingsutrustning finns ombord

  Det finns möjlighet till snorkling nästan varje dag. Ombord finns utrustning att hyra till en kostnad av f.n 15 usd/vecka. Vid behov kan du även hyra våtdräkt.

  Vår egen kock tillagar maten

  Ombord på båtarna serveras en riklig frukost samt lunch och middag i salongen. Maten tillagas alltid av båtens egen kock. Mellan måltiderna finns kaffe och te till självservering i salongen. Mineralvatten och fruktjuice ingår till måltiderna. Önskar man ett glas vin, öl eller en drink, finns det att köpa i baren.

  Tekniska specifikationer

  Längd: 29,3 meter, Bredd: 5,6 meter, Huvudmotor: 280 hk, Passagerarantal: 16, Motorseglare/skonare, Helrenoverad: 2002

Resfakta

 • Reslängd

  8 dagar, varav kryssning med Cachalote 6 dagar

 • Avresor/Datum

  Avresor från Sverige sker normalt torsdagar ojämna veckor, kryssningen startar fredagar ojämna veckor, men kan variera beroende på val av tilläggsresa eller extranätter. Priset varierar beroende på säsong. Fråga oss om priser.

 • Logi

  Del i dubbelhytt med privat dusch/wc ombord på M/S Cachalote, samt del i dubbelrum på hotell i Quito.

 • Extradygn

  Extranätter i Quito vid ankomst eller avresa, 400 kr per pers/dubbelrum, 550 kr enkelrum. 

 • Klimat

  Galapagos ligger rakt under ekvatorn och har stabilt klimat året om. Varmt/hett i luften och vattnet dec- maj, då även risk för lätt nederbörd. Dock i så liten omfattning att det ej brukar ej påverka resan.

 • Resans karaktär

  Resan ställer i princip inga fysiska krav på deltagarna. Landgång och zodiakbåtar gungar vid ombord- och urstigning, vilket du bör ha i åtanke vid exempelvis hantering av fotoutrustning. Landstigningarna sker ibland på steniga stränder och ibland måste man gå i vattnet en bit.  Hytterna ombord på M/S Cachalote har våningssängar och är mindre än hytterna på Beluga. Samtliga hytter har privat dusch/wc. Fina sällskapsutrymmen och soldäck. Luftkonditionering. Se även separat beskrivning av båten.

 • Kombinera med sol & bad

  Kombinera din resa med Peru och Machu Picchu, Regnskogsupplevelser i Amazonas, Fågelskådning i Bellavista molnregnskog eller extra sol & bad på Galapagos, se tilläggsresor

 •  Observera att under jul/nyår genomförs endast åttadagars kryssningarna.

 • Deltagarantal

  Min 1, max 16

 • Enkelrumstillägg

  Enkelrum i Quito, tillägg 900 kr.

 • Nationalparksavgift Galapagos

  Nationalparksavgift samt besökskort på Galapagos tillkommer, 110 USD per person.

 • Ring oss för frågor!

  Vi har besökt våra resmål. Om du har frågor om resan, kontakta oss.

  08-55 60 69 00

Priser

 • Pris från

  41 900 kr

  I samband med skollov tillkommer ofta ca 3000 kr för dyrare flyg

 • Barnpris från

  Barn 7-11 år:  8 000 kr rabatt på grundpriset oavsett säsong

 • I priset ingår

  - Flyg från Sverige t/r Ecuador inkl skatter
  - Inrikesflyg till Quito - Galapagosöarna
  - 6 dagars naturkryssning med guidade exkursioner på Galapagosöarna
  -Boende på vår motorseglare Cachalote med 8 hytter, max 16 personer 
  - Möjlighet till snorkling varje dag, från strand eller båt
  - Helpension under kryssningen
  - Kaffe, te, mineralvatten och fruktjuice ombord
  - En övernattning i Quito med frukostpension
  - Samtliga transporter
  - Egen kock samt hjälpsam besättning
  - Smidiga transporter in till öarna med bekväm zodiak
  - Engelsktalande, mycket kunnig naturguide på Galapagos

 • Ingår ej i priset

  Nationalparksavgift Galapagos 100 USD, samt dricks till guide och besättning, samt middag och lunch första dagen i Quito.