Historik

I början av 1980-talet ställde sig en ung civilingenjör frågan varför alla resor som såldes i Sverige var så likartade. Han ansåg att det borde finnas utrymme för en researrangör som erbjöd mer äventyr och upplevelse. Ett klokt, småskaligt resande som gynnar de människor och djur man besöker. Sagt och gjort. 1984 startade Tomas Bergenfeldt Äventyrsresor.

MER OM ÄVENTYRSRESOR

Tomas Bergenfeldt berättar:
- Det tog ett tag att övertyga de svenska resenärerna om att välja vår typ av resor, men vi var rätt ute. Äventyrsresor växte. År 1985 var vi först med att ordna ballongflygningar i Stockholm. Ett tag ägde vi också hälften av ett ballongföretag. Vi var även först med att ordna kajakturer i Stockholms skärgård, långt innan kajak blev stort i övriga världen, och så var vi återförsäljare av andra arrangörers äventyrsresor till andra länder.

- Två år efter starten var vi redo för vår första resa i egen regi – den gick till Sydamerika – och efter det har det rullat på. I början av 1990-talet var vi först med att arrangera resor till Antarktis, då i samarbete med Svenska Turistföreningen. Det blev en stor framgång. Nu ordnar vi äventyrsresor till spännande platser över hela världen.

- Vi på Äventyrsresor anser att hållbara resor blir roligare. Vi gör något bra för ekonomin och naturmiljön på resmålet, men även den sociala hållbarheten är viktig, att skapa förståelse mellan kulturer och att våra resenärer och lokalbefolkningen har möjlighet att möta varandra som människor.

Idag arbetar Tomas Bergenfeldt inom Stockholms läns landsting för att på olika sätt främja motion, hälsa och gemenskap för att få folk att må bättre. Äventyrsresor drivs vidare i Tomas anda. Välkommen till oss!